Costoletta D'agnello Costoletta D'agnello
Secondo Tradizione

Secondo Tradizione

Via Rialto, 39, Rome, Italy

Europeo • Italiano • Salutare • Porta Via


"Food: 2/5 ️ Service 4/5 Location atmosphere 2/5 TLDR: Secondo Tradizione is in an optimal spot, just a short walk from Vatican City. The other restaurants in the area aren't that great, so I thought this one might be a hidden gem. Unfortunately, it didn't live up to my expectations. So, when it comes down to it, I'd say it's just average, like any other restaurant in the area. Secondo Tradizione is just a few steps from Vatican City in an area bustling with various dining options and takeaway places. My friends and I expected traditional Roman cuisine with a twist because of the connection with the historical deli that provides the restaurant's name. We were expecting a restaurant to offer yummy dishes pimped with astounding ingredients. The a la carte menu offers excellent options for meat, fish, and vegetarian lovers. I opted for the artichoke with the baccalà, and its taste didn't leave the sign. The main course was Tagliolini, homemade pasta with garlic, olive oil, chilli, and Roquefort cheese. This was my biggest delusion. The two generous cheese slices killed all the other flavours, and the Ndjua was utterly absent. I asked for the Tiramisu with the Sambuca liquor to close the supper. Here, as well, a very ordinary Tiramisu with some Sambuca in it. Secondo Tradizione's staff exudes professionalism, particularly in the way it presents its menu. However, one minor drawback is that bread and water are served after the appetisers, disrupting the usual Italian dining ceremony. The price point at Secondo Tradizione reflects the current dining trends in Rome, with an average cost of around 45 50 EUR for a meal with wine. It's a fact that this is expensive. Secondo Tradizione aligns with similar establishments in the area. On the downside, the decor and furniture at Secondo Tradizione aren't correctly utilised. The location's upper floor is the most exciting part, but it was closed with the lights off. A lack of defining ambience or identity may leave guests indifferent to the restaurant's atmosphere. Vegetarian options: As every Italian restaurant"

Osteria Antico Giardinetto

Osteria Antico Giardinetto

Osteria Antico Giardinetto Salva Calle Dei Morti 2253 Santa Croce, VENEZIA, Italy

Pasta • Caffè • Pescare • Veneziano


"Il principale problema a Venezia riguardo ai ristoranti è che si rivolgono ai gusti dei turisti. I turisti vengono a Venezia da tutto il mondo, e si aspettano di trovare piatti tradizionali italiani nei ristoranti. Ecco perché di solito trovi, nello stesso ristorante, Lasagne (che...è di Bologna), Cotoletta (che è di Milano) e Paccheri all'Amalfitana (che è di... Amalfi). È ovviamente un completo non senso per gli italiani (e per le persone con senso comune), che sono molto orgogliosi della loro eredità culinaria. Beh, se vuoi mangiare in un ristorante VERO AUTENTICO veneziano, allora l'Antico Giardinetto è IL posto giusto! Ecco perché: - Gli ingredienti sono estremamente freschi e accuratamente selezionati dallo chef, con cui abbiamo incontrato e parlato. - Le Ricette tradizionali veneziane come l'Antipasto Misto Veneziano sono incredibilmente ben fatti. "Il Fritto Misto per due è imperdibile in quanto è probabilmente il miglior Fritto che abbiamo mai mangiato in Italia (e ne abbiamo provati tanti, da Amalfi a Portofino). Infatti è una ricetta unica nel suo genere, da non perdere, con dieci (sì, 10) tipi di pesce e frutti di mare, più alcuni ingredienti magici come mele verdi. Il sapore è assolutamente incredibile e vale bene il prezzo pagato. - La selezione di vini veneti è perfetta, ne abbiamo provati molti a Venezia, ma il migliore che abbiamo trovato è all'Antico Giardinetto: opta per il loro Soave in quanto è leggero e saporito. - Ultimo ma non meno importante, il servizio è molto buono, la signora che ci ha servito è molto gentile, paziente e pronta ad aiutarti se hai domande sul menu. Tutto sommato è stata di gran lunga la nostra migliore serata a Venezia, torneremo al più presto! Ultimo consiglio: è davvero meglio prenotare un tavolo (specialmente se vuoi cenare nel loro piccolo giardino, non dimenticare il repellente per le zanzare."