CAMPAGNANO DI ROMA
Baccano

Baccano

00063 Campagnano Di Roma, Italy, CAMPAGNANO DI ROMA

Vino • Caffè • Casuale • Italiano


"The ambiance felt more French than Italian, but it was lovely. Dark wood. Deep reds. Low light. It made me want to eat red meat and ravage an Italian woman. We adjusted our American expectations for European style service. They don 't fuss and fawn over you in Europe. You gesture and they 'll come, otherwise they leave you be. To those complaining, don 't be such an entitled American cliche. You 're in their culture. Adapt or whine. As for the food, let 's just say that we did a few days in Rome, then went to Amalfi, and then one night back in Rome, and this was both our very first and very last dinner during our trip. After our first time, nothing really compared and we knew we had to go back before our flight home. Everything was excellent. The Tonnarelli Fatti in Casa Cacio e Pepe was so good. The Spaghetti Cavalieri al Tre Pomodori e Burrata was amazing. The Rigatoni Cavalieri alla Carbonara was sensational. Seneffingsational. All of the pasta was perfectly al dente. Also, the bread basket was fresh and offered a selection, including a nice focaccia. We devoured 3 whole baskets, because carbs ftw! I had a few of the drinks, but on their Summer Drinks menu there was one called the Fresh Clean, and it was so refreshing after being in 100ºF heat all day. I had several of those. Several. SEVERAL. I don 't have a problem. In all, I 'd give this place an A+ (with extra credit because they actually fried up the pork cheek in the carbonara a bit, giving it a delightfully crisp-but-chewy bacon-y texture). Also, the prices were literally half of what they are here in NYC, where overcooked pasta will set you back like 28 bucks a plate. Granted the portions were also European and thus half the size of here in the U.S.f, which we loved (because I 'd rather order and pay for less food), but of course other Americans on here complained because they 're used to obesity portions. Again, stop being cliches. If you 're in Rome, go here. Don 't listen to any other review, you listen to me. It 's right around the corner from Trevi Fountain, so you can kill two birds with one stone. And invite me. I needs ta gooo!"

Da Righetto

Da Righetto

Corso Vittorio Emanuele, 70-72-74, Campagnano Di Roma, Italy, 00063, CAMPAGNANO DI ROMA

Pizza • Pasta • Italiano • Minestra


"Mi riferisco all'hotel. Ho soggiornato in questo hotel per lavoro, in inverno. I lati positivi sono che le camere sono esteticamente belle. I professionisti sono all'altezza. D'altra parte, le cose sgradevoli sono numerose e fastidiose: nella camera non c'è riscaldamento se non quello offerto da una pompa di calore che deve essere tenuta sempre accesa, non senza problemi. Nel bagno non c'è riscaldamento, nemmeno un termosifone, quindi se chiudi la porta fa freddo. L'immagine elettrica emetteva un ronzio molto fastidioso, indice probabile di malfunzionamenti. Il materasso è duro come marmo, la coperta non è particolarmente pulita e la colazione al bar è scarsa e poco chiara (cosa è incluso? Cosa no? Solo cornetti e pane con marmellata?). Il gel doccia era visibilmente usato (mezzo vuoto e con il sigillo rotto al nostro arrivo), l'unica preoccupazione del personale era farci pagare immediatamente, senza nemmeno mostrarci le camere o dedicarci qualche minuto alla reception, perché il giorno dopo dovevano andare in vacanza. Una legge sacra, ma se devi offrire un servizio del genere, è meglio tenerlo chiuso, così fai una figura migliore. Finora avrei potuto dare tre stelle, ma quello che non riesco veramente a sopportare è la sporcizia. Dopo una doccia calda, uscendo nel bagno gelido, ho acceso il phon (che funzionava male) e ho trovato dei grumi di polvere nera e bruciata (foto del lavandino). Orribile, il tutto per 80 euro a notte per uso doppio singolo, non proprio economico. Penso che ci voglia un po' più di cuore e attenzione per l'ospite per lavorare in questo settore, qui il filo conduttore è che tutto questo è stato completamente trascurato fin dal primo minuto, in ogni aspetto."