Civitavecchia
Hostaria Dei Bastioni

Hostaria Dei Bastioni

Via Leone IV, 29, Rome, Italy, Civitavecchia

Pasta • Carne • Italiano • Porta Via


"This place was probably our favorite meal during our week long trip in Rome! From previous pictures, it looks like the restaurant has been remodeled quite a bit with a brand new menu. We made a dinner reservation for 8 people and they were able to seat us promptly upon arriving. The restaurant snakes through room after room, and we ended up sitting in the back which was an interesting and fun environment as the walls and ceilings are filled with people's names and whatever else they wanted to write. Definitely not what we were expecting. Our waiter spoke English, who was incredibly attentive throughout the whole meal, was happy to explain the menu and any questions we had. After ordering, he brought out some complimentary freshly made mozzarella that was lightly fried. It was absolutely incredible and made for a perfect appetizer to our appetizers. Along with the house wine (real deal as the red had no bottle labels), we ordered a couple different appetizers such as melon and prosciutto, the artichoke, and a couple other things. For my entree I opted for the bistecca cooked medium and it was absolutely perfect. Simple yet full of flavor! It also came with a side of rosemary roasted potatoes that were out of this world. The pasta dishes as well were an absolute hit with everyone else at the table. We ordered every dessert and while all of them were incredible, the tiramisu ever so slightly took the lead. Probably the best tiramisu we had in Rome! They even brought out complementary chocolate chip biscotti and even some house made Lemonchello! Everything was absolutely incredible, from the service to the food. We cannot recommend this place enough and will be sure to visit every time we're back in Rome!"

Forma

Forma

Via Trieste 9, Civitavecchia I-00053, Italia, Italy

Pasta • Carne • Yogurt • Italiano


"Situato nel centro storico di Civitavecchia, Forma offre un ambiente interno molto suggestivo, intimo, con il giusto numero di tavoli, pareti con pietra a vista e mise en place minimal ma adatta al contesto. La cameriera molto cordiale e preparata sul menù e sulla carta dei vini; prima di ordinare, ci è stato servito un entrée di benvenuto: del pane con burro e alici e delle polpettine ripiene. Pane e grissini rigorosamente di loro produzione e olio del territorio, buonissimi. Interessante anche l'alternativa proposta delle degustazioni di 3/5/8 portate che ci riserveremo per la prossima volta. Come antipasto ho scelto dei funghi fritti (fuorimenù della serata), buoni e delicati per niente unti e a seguire dell'entrecôte con salsa ai funghi e purè di patate. Il mio compagno ha invece ordinato i loro famosi tortelli ripieni di parmigiano liquido, tartare di chianina, ragù di funghi, tartufo.. ho avuto modo di rubarne uno... sublimi! A seguire ha gustato la pancia di maialino morbida e croccante, yogurt e pesche al vino..anche questo piatto notevole nel contrasto di sapori. Non potevamo che concludere la serata con un dolce a base di arachidi e banana, un connubio perfetto. Il conto è stato di circa 100 euro (cibo, acqua e un calice di vino, no bottiglia). A mio avviso ottimo il rapporto qualità/prezzo. Ci siamo sentiti coccolati e accompagnati durante tutta la cena, servizio presente ma mai invadente. L' amore per la cucina, la passione per il vostro lavoro e l'attenzione verso il cliente si sono percepiti tutti , avanti così. A presto !"