Otranto
La Bella Idrusa

La Bella Idrusa

Via Lungomare Degli Eroi, 1, Otranto, Italy

Pizza • Caffè • Pasta • Minestra


"People have spoken about how amazing Italian food can be well I have to start by saying you will 100% experience an extraordinary dining experience at La Bella Idrusa, Otranto Italy. La Bella Idrusa one of if not the best places I have ever been blessed to dine at. The food is not churned out for the numbers you will see waiting to access this fine dining experience. The food is defiantly made from the heart and the attention to detail head chef Mario goes to, to ensure guests receive the best quality local produce is second to none. Every dish Mario and his team prepares shows how passionate and committed they are producing exceptional food, which I have to say made every dish truly remarkable. La Bella Idrusa is the most welcoming restaurant I’ve been to, the hospitality is exemplary and the team do all they can to ensure you receive an exceptional dinning experience. Yes they are busy and at times, especially at weekends when there will be a huge queue outside the restaurant, you just have to ask yourself why? Just trust when I say it’s worth the wait. If you have a special function in mind and want a dedicated team to provide unbelievable food don’t be afraid to ask the team if they can accommodate your special occasion. I hope my pictures do the food justice. Thank you, Mario, Franco, Nadia, Marco, and the entire team at La Bella Idrisa. I will continue to share what a beautiful place Otranto and restaurant La Bella Idrusa are to visit."

Da Umberto

Da Umberto

Tenuta Frassanito, Otranto I-73028, Italia, Italy

Pizza • Italiano • Mediterranea • Frutti Di Mare


"Ho mangiato per la prima volta al Da Umberto nel 2011, con piena soddisfazione. Trovandomi nuovamente a Torre Dell'Orso ieri sera ho deciso di replicare, spinto anche da alcune recensioni negative lette su Tripadvisor. Volevo verificare se il ristorante fosse effettivamente sceso di livello. Devo subito dire che se quattro anni fa mi sono trovato bene, stavolta ho sfiorato l'estasi. Antipasto sushitazioni composto da assaggi crudi tra cui tonno in tartare, calamaro, gamberi rosa, gamberi rossi con variante alla catalana (ottima), il tutto enfatizzato da salse alle olive e al basilico. Sublime. E poi un ottimo polpo al pomodoro, olive e capperi. A seguire pacchero ai crostacei, una gioia soltanto alla vista, bilanciatissimo nei sapori. Come pescato del giorno ho provato un sarago di circa 320g. freschissimo, dal sapore del mare, e a concludere il fiore all'occhiello della serata ovvero gamberone viola di Gallipoli. Una vera eccellenza pugliese, bontà indescrivibile, tanto da bissare la portata. Doveroso un sorbetto al limone fatto in casa per chiudere la cena. Come vino ho optato per un Riesling di Meran, interessante cantina trentina che già ben conoscevo. Nel complesso buona carta dei vini con etichette sia locali che nazionali, anche bollicine. Lo splendido dehor e la cordiale professionalità dello staff costituiscono bonus. Ritornerò sicuramente, bravi."