Panna Cotta Con Frutti Di Bosco Misti
Rinaldi Al Quirinale

Rinaldi Al Quirinale

Via Parma, 11, 00184, Rome, Italy

Vino • Pesce • Frutti Di Mare • Cucina Classica


"I'm never going to recover from the dinner I shared with my fiancee here because it will never be replicated. In a word amazing. Starting with the service first insanely attentive, knowledgeable, friendly, conversational, and helpful with recommendations without overselling you (although I left so painfully full but I will get to the food soon). Our primary waiter was just an amazing dude and I hope he reads this review. My only regret was not catching his name, but he was younger than the others with dark hair and a beard. I wish him and his wife well!! Now to the food I am rarely this serious and don't often write reviews, so take heed: They start you with four kinds of fresh bread and a an entire wheel of cheese (but don't over do it like I did... I was famished and the cheese was insanely good). Thereafter we ordered a moderately priced bottle of red (Turriga 2019 absolutely delicious), the scampi shrimp with table side shaved black truffles, and the shaved artichoke and parm salad. I could have died there happy. Order that and thank me later. After that we split a two pound lobster (he brought two live ones to the table for us to choose from, which if you're an animal person may be off putting, but consider it a mercy kill from their waiting room tank lives... haha). It was beautifully served with fresh made tagliolini with a light but perfect tomato sauce, and at that point I hit food nirvana. For dessert we had homemade blueberry grappa, (she had sambucca), espresso, and they brought over a giant block (literally 25 pounds) of incredible dark chocolate with some tools for you to just chip away at it. It was so good. The meal will go down in history for me as one of the greatest. Thank you to the staff and kitchen for such an amazing experience."

La Tana Del Lucio

La Tana Del Lucio

Viale Italia, 49, 20823, LENTATE SUL SEVESO, Italy

Pizza • Kebab • Fast Food • Messicano


"Locale non adatto ai vegetariani. Se cercate un ristorante dove la carne è la regina della cucina, questo è il posto giusto. Spiegare i vari tagli di carne che potrete degustare diventa piuttosto difficile; è meglio andare di persona, dove troverete la carne esposta in contenitori particolari che non sono semplici frigoriferi, ma molto di più. Vi consiglio di farvi spiegare da Alessandra, la bravissima e paziente cameriera, ogni tipo di carne e le sue particolarità. Questa preparatissima cameriera ci ha accompagnato in questo viaggio del gusto, partendo dagli antipasti e arrivando al dolce. Lungo il cammino, abbiamo assaggiato due tagli di carne alla brace davvero ottimi: il primo denominato 'Polacca' e il secondo 'Celtica Irlandese'. La carne è eccezionale, tenera come burro, con una cottura perfetta. La Celtica, per i miei gusti, è risultata troppo saporita ma comunque ottima; ho preferito la Polacca, che ha un gusto meno deciso ma più gradevole per il mio palato. Ottimi anche gli affettati come antipasto e i formaggi a chiusura (Castelmagno e pecorino al miele sono i miei preferiti). È possibile anche degustare primi e secondi piatti cucinati in modo classico, sempre a base di carne, ma secondo me vale la pena assaporare un taglio di costata o fiorentina alla brace. Ovviamente, data la qualità del cibo proposto, il costo a persona è piuttosto elevato, ma ogni tanto vale la pena concedersi qualcosa di più."