Tartufo Di Pizzo Calabrese
Rinaldi Al Quirinale

Rinaldi Al Quirinale

Via Parma, 11, 00184, Rome, Italy

Vino • Pesce • Frutti Di Mare • Cucina Classica


"I'm never going to recover from the dinner I shared with my fiancee here because it will never be replicated. In a word amazing. Starting with the service first insanely attentive, knowledgeable, friendly, conversational, and helpful with recommendations without overselling you (although I left so painfully full but I will get to the food soon). Our primary waiter was just an amazing dude and I hope he reads this review. My only regret was not catching his name, but he was younger than the others with dark hair and a beard. I wish him and his wife well!! Now to the food I am rarely this serious and don't often write reviews, so take heed: They start you with four kinds of fresh bread and a an entire wheel of cheese (but don't over do it like I did... I was famished and the cheese was insanely good). Thereafter we ordered a moderately priced bottle of red (Turriga 2019 absolutely delicious), the scampi shrimp with table side shaved black truffles, and the shaved artichoke and parm salad. I could have died there happy. Order that and thank me later. After that we split a two pound lobster (he brought two live ones to the table for us to choose from, which if you're an animal person may be off putting, but consider it a mercy kill from their waiting room tank lives... haha). It was beautifully served with fresh made tagliolini with a light but perfect tomato sauce, and at that point I hit food nirvana. For dessert we had homemade blueberry grappa, (she had sambucca), espresso, and they brought over a giant block (literally 25 pounds) of incredible dark chocolate with some tools for you to just chip away at it. It was so good. The meal will go down in history for me as one of the greatest. Thank you to the staff and kitchen for such an amazing experience."

Al Caminetto Gabriele Sirufo

Al Caminetto Gabriele Sirufo

87020 Tortora, Italy, 14, TORTORA

Caffè • Kebab • Messicano • Vegetariano


"Mio marito ed io abbiamo avuto la fortuna di visitare il Ristorante Al Caminetto con un nostro amico originario di Tortora. Quando ci siamo seduti, ci hanno trattati come una famiglia sin da subito. Il nostro amico ci ha presentato il proprietario e sua moglie. A quanto pare, è lei a fare da cuoca e è una vera meraviglia! Ci hanno servito grandi piatti di antipasti che includevano molte delle specialità tradizionali calabresi. Non sono riuscito a cogliere tutti i nomi, ma c'era una varietà di antipasti leggeri e delicatamente preparati che avessi mai assaggiato. So per certo che uno di essi erano punte di asparagi fritti in una pastella incredibilmente leggera. Ne sono rimasto completamente conquistato! Ne ho mangiati decisamente troppi! Inoltre, c'erano vassoi di salumi e carne calabrese che erano freschi e deliziosi. I piatti principali includevano pasta fatta in casa, tra cui un meraviglioso raviolo di formaggio realizzato con la ricotta più leggera e fresca che si possa immaginare. Il piatto successivo era fusilli fatti in casa con cinghiale in una salsa di pomodoro leggera ma ricca. Era qualcosa di straordinario. Questo ristorante si trova nel bellissimo villaggio di Tortora, tra le colline del sud Italia. La maggior parte degli americani non scende mai a sud di Napoli e si perde tutto questo. Se fai un viaggio nel sud Italia, non perdere l'occasione di visitare Tortora. È un percorso bellissimo e il villaggio è spettacolare. Le persone lì sono calorose e amichevoli e, onestamente, abbiamo vissuto una delle migliori esperienze della nostra vita quel giorno."