L'ora Di Mezzo - Piatti

Piazza Del Popolo, 2, Otranto, Italy

🛍 Caffè, Italiano, Messicano, Mediterraneo

4.1 💬 1776 Recensioni

Telefono: +393934304579

Indirizzo: Piazza Del Popolo, 2, Otranto, Italy

Città: Otranto

Menu Piatti: 15

Recensioni: 1776

Sito Web: http://www.facebook.com/Loradimezzo/

"Ecco la recensione del ristorante riscritta in italiano: **Dine in** **Tipo di pasto:** Cena **Prezzo per persona:** €10–20 **Cibo:** 5 **Servizio:** 5 **Atmosfera:** 5 Ho avuto il piacere di cenare in questo ristorante e devo dire che l'esperienza è stata eccellente. Il cibo ha raggiunto un punteggio perfetto, con piatti squisiti e ben presentati. Il servizio è stato impeccabile, con personale attento e cordiale che ha reso la nostra serata ancora più piacevole. L'atmosfera del locale è accogliente e invita a rilassarsi, creando un ambiente ideale per una cena tra amici o in coppia. Consiglio vivamente di provare questo ristorante!"

Menu completo - 15 opzioni

Tutti i prezzi sono stime su Menu.

Dessert

Pasta

Frutti Di Mare

Antipasto

Gnocchi

Riso

Antipasti - Starter

Hoagies

Portate Principali

Portata Principale

Willma Willma

Food: 4 Service: 5 Atmosphere: 5

Indirizzo

Mostra Mappa

Recensioni

Donato
Donato

Food: 4 Service: 4 Atmosphere: 4


Nicola
Nicola

Very good Fabio, kind and expert waiter. Food: 5 Service: 5 Atmosphere: 5


Adalbert
Adalbert

Meal type: Dinner Price per person: €40–50 Food: 4 Service: 4 Atmosphere: 4 Visualizza piatti


Sabrina
Sabrina

Berry cheesecake... DELICIOUS! ...but also everything else! Food: 5 Service: 5 Atmosphere: 5


Marina
Marina

Grazie mille per questo pranzo delizioso!!! Tutto era semplicemente perfetto!!! Cibo: 5 Servizio: 5 Atmosfera: 5


Luane
Luane

The dish was good but we were disappointed with the quantities. Service: Dine in Meal type: Lunch Price per person: €10–20 Visualizza piatti


Francesca
Francesca

I walked around all day to eat well... and just now I stopped at a restaurant that brought me a disgusting grilled fish! The fish was old and smelly! Food: 1 Service: 1 Atmosphere: 2


Lies
Lies

Cibo delizioso. L'aragosta era davvero ottima e le pizze erano molto gustose. Servizio: Mangiato in loco Tipo di pasto: Cena Prezzo per persona: €20–30 Cibo: 5 Servizio: 4 Atmosfera: 4


Ariel
Ariel

Ecco la recensione del ristorante riscritta in italiano: **Dine in** **Tipo di pasto:** Cena **Prezzo per persona:** €10–20 **Cibo:** 5 **Servizio:** 5 **Atmosfera:** 5 Ho avuto il piacere di cenare in questo ristorante e devo dire che l'esperienza è stata eccellente. Il cibo ha raggiunto un punteggio perfetto, con piatti squisiti e ben presentati. Il servizio è stato impeccabile, con personale attento e cordiale che ha reso la nostra serata ancora più piacevole. L'atmosfera del locale è accogliente e invita a rilassarsi, creando un ambiente ideale per una cena tra amici o in coppia. Consiglio vivamente di provare questo ristorante! Visualizza piatti

Categorie

  • Caffè Concediti la nostra ricca e aromatica selezione di caffè, sapientemente preparata per risvegliare i tuoi sensi. Dal classico espresso ai cremosi cappuccini, scopri la miscela perfetta per iniziare la giornata con una nota di sapore.
  • Italiano Gusta i sapori ricchi e diversi dell'Italia con il nostro menu, che offre pasta classica, risotti saporiti e piatti tradizionali di carne e pesce, tutti realizzati con ingredienti autentici e passione. Buon appetito! Visualizza piatti
  • Messicano Autentici sapori messicani ti aspettano con fajitas sfrigolanti, tacos saporiti, enchiladas piccanti e guacamole fresco, tutti realizzati con ricche spezie tradizionali e serviti con contorni vivaci. Goditi una fiesta nel tuo piatto!
  • Mediterraneo Assapora l'essenza vibrante del Mediterraneo con piatti ispirati alle coste baciate dal sole. Goditi olive fresche, erbe vibranti, ricchi oli d'oliva e una varietà di frutti di mare e carni alla griglia.

Servizi

  • Posti A Sedere All'aperto
  • Accessibile Alle Sedie A Rotelle
  • Piatti

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L'altro Baffo

L'altro Baffo

Via Cenobio Basiliano, 23, 73028 Otranto, Italy, OTRANTO

Piatti • Caffè • Pasta • Europeo • Frutti Di Mare


"“Dear Guest, the dishes we propose are the result of careful studies and a constant research for balance, for this reason we do not think that altering the cooking time or the ingredients will benefit the dishes”. Laltro Baffo menu. One of the challenges of eating out in Otranto in summer, perhaps more than anywhere else in Puglia, is the choice of bars and restaurants. Around the port, along the lungomare and lining the narrow streets and alleyways of the old town an almost endless choice of menus can be found, of which the highlight is undoubtedly the local seafood. While the British, French and Belgians have limited themselves to experiencing Puglia around the well trodden Valle d’Itria, Salento has for many, many years been the go to destination where Italians vacation to get away from it all. Otranto has always been high up on their list of favorite Salento spots. Despite the long line of bars, restaurants and places to eat, one after the other, it does mean tasty and authentic food is never far from you. Italians do not tolerate bad food. And even although Salento is fast becoming the “fashionable” face of #destinationPuglia, with many other guides now catching up and onto Salento as the place in Puglia to visit, this has not (yet changed the quality of food on offer. When choosing our top place to eat in Otranto we had only 2 criteria: seafood and somewhere away from the crowds. Actually we had a third a cool air conditioned interior was a must. By mid afternoon the temperatures were creeping up to 40°C 104°F. Laltro Baffo (a self branded fine fish restaurant was an easy and intriguing choice. Intriguing because unlike so many other Otranto restaurants offering spaghetti or linguine ai ricci di mare (the qualification “di mare” making it clear that it’s not hedgehog on the menu , theirs was carbonara di ricci. We are and we are not carbonara traditionalists. There is only one true carbonara sauce whose ingredients comprise egg yolk, Pecorino Romano, guanciale and black pepper. And nothing else. But we do not shy away from using carbocrema elsewhere. On pizza, in between layers of lasagne, as a baked potato filling. So, the big question was whether Laltro Baffo’s carbonara with ricci would work. We think it did. Firstly the carbonara was fabulously glossy. We forgot to ask what fat they substituted for the guanciale. The saltiness of the sea was a decent substitute for the strips of guanciale, though it lacked the crunchiness that guanciale gives to carbonara. It could have had an extra grind of black pepper. Our second primo was orecchiette, gamberi marinati, mandorla e pesto di erbe aromatiche. Creamy, light and fresh. Seafood is a less common, but on this occasion welcome, choice to serve with orecchiette. We shared a secondo between two of us grilled squid, spinach and seaweed with black aioli sauce and seeds. The balance of flavor was well executed. To finish, we choose two tribute desserts. A deconstructed pasticciotto (described as “Messy Pasticcioto” . This was a generous portion of crema topped with broken pastry shards and fresh fruits of the forest to give a slight sourness to the creamy custard. The other was “il leccese” in homage to the caffè in ghiaccio con latte di mandorla. An fine rendering of panna cotta with a coffee sorbet and coffee mousse (in reality more of a foam on top. Service was attentive and non invasive, with a 3€ coperto per person. Menus are in Italian and English."