Panna Cotta Con Frutti Di Bosco
Gambero

Gambero

Via Ludwig Thuile, 5a, 39100, Bolzano, Italy

Europeo • Italiano • Abruzzese • Mediterraneo


"La prima esperienza e le aspettative erano molto alte, date le recensioni e gli articoli trovati in rete. Spesso, però, a grandi aspettative seguono altrettante delusioni, a partire dal menu...che non c'è, o meglio è indicato solo in arrivo (senza prezzi... ma poi al momento dell'ordine, il proprietario del locale illustra cosa verrà servito, senza dare possibilità di scelta, cioè cosa c'è e cosa si mangia. Anche la lista dei vini non esiste, la scelta (comunicata a voce, peraltro, lascia poche possibilità e i vini proposti sono mediocri, molto commerciali, molto costosi e assolutamente non adatti ai piatti proposti. Sulla qualità del cibo posso solo confermare la freschezza degli ingredienti e la bontà nella preparazione, tuttavia le porzioni sono assolutamente ridotte, al limite della nouvelle cuisine, ...detto in poche parole, che sarebbe buono se ci trovassimo di fronte a una cucina stellata, dove l'immaginazione e lo studio dei contrasti gastronomici sono prioritari rispetto alla quantità, ma il ristorante non ha questa vellutata e si rivela solo un ristorante chic. Il proprietario potrebbe sembrare simpatico, ma la prosopopea con cui si vanta di aver cucinato per i grandi del G8 o chissà chi altro, sembra solo un esercizio di pavoneggiamento, preferirei vedere la sua competenza dietro i fornelli. Non tornerò, a Bolzano e provincia ci sono altri ristoranti di pesce più soddisfacenti, meno costosi e meglio gestiti."

Piccolo Principe

Piccolo Principe

Via Pelizza Da Volpedo 16, Milano, Italy

Pizza • Pasta • Carne • Italiano


"Il Piccolo Principe, the Little Prince, is not small when it comes to menu choices. We are in Italy working for 5 months and this place, one block away from us, is a popular neighborhood pizzeria/restaurant and now I know why. Reviews I read talked about the friendly service and good food that is served in generous amounts. That is accurate! The risotto with artichokes and shrimp was a very large portion packed with incredible flavor. We went fish on two other orders--the Genovese-style octopus (olives, potatoes, garlic, cherry tomatoes and oil white wine) cooked/served on a cast iron pan. What a great combination! The Fritto Mist (squid, shrimp, prawns and zucchini) also a lot of food, very lightly dusted and fried to allow the true flavor to be enjoyed. Because we did not know how large those items were, we made the mistake of also ordering two pizzas--Porcini mushrooms and Speck and also a Sausage Mushroom. These were easily 14 pies. The Speck Porcini had the most amount of meat I have seen in my three and one-half months here in Italy, really generous amount. Both pies were great and we have half of each to enjoy today along with some of the delicious risotto. The only negative, which actually wasn 't a negative but I offer as a heads-up, was ordering wine. I guess I dragged my feet in choosing, so our host/manager/owner suggested the house wine. I was reluctant. It was Red, but came chilled and had a sweet taste, almost a tiny bit of carbonation to it. When our man came by we indicated that wasn 't really what we were hoping for and he smiled and said, Where 's the problem? (meaning no problem). I chose a bottle of Dolcetto from Piemonte that I had enjoyed before and all was good. Being Americans, we were the first people in there at 7 pm, but soon others trickled in and by the typical 8-8:30 hour the place was full. We 're happy to know we 're part of the neighborhood for another 5 weeks and we 'll be back to see the guys at Il Piccolo Principe."